missmaruzellaComment

Milloin olen viimeksi....

missmaruzellaComment
Milloin olen viimeksi....

Nyt hiukan kevyempää settiä tähän väliin, ennen kuin kirjoitan seuraavaksi taas hieman vakavammasta aiheesta lähipäivinä. Tosin, hmm…..jotkut tämän blogimaailmassa jaetun random-kyselyn omista vastauksistani saivat kyllä myös jollain tasolla mielen matalaksi; ehkä jopa vähän hävettää kertoa miten kauan on mm. siitä, kun olen suudellut viimeksi. Miten tässä elämässä näin kävi?

No mutta, rehellisyys maan perii ja ehkä joku jossain maailmankolkassa on samanlaisessa tilanteessa, ja toivon mukaan saa tästä lohtua - kaikilla meillä kun ei ole ihmissuhteita tai -kontakteja siihen malliin kuin niin sanotulla valtaväestöllä.

Joten here we go…..

Milloin olen viimeksi:


Käynyt juoksulenkillä?

Toissa päivänä. Juoksuharrastus on kulkenut mukana läpi elämäni; joskus enemmän, toisinaan vähemmän. Juuri nyt olen taas aloittelemassa juoksentelua reilun parin kuukauden tauon jälkeen; olin epävarma siitä, uskallanko juosta, koska minulla oli jotain epämääräisiä vatsaoireita, joiden pelkäsin juontuvan viime vuoden kohdunpoistoleikkauksesta….mutta nähtävästi mitään fyysistä ongelmaa ei ole. Eli eipä muuta kuin kohti talvea juoksun siivittämänä!

Värjännyt hiukset?

Syyskuun loppupuolella. Käyn kampaajalla taloudellisen tilanteen salliessa 8-10 viikon välein vaalentamassa juurikasvun. Olen siis värjännyt hiuksia koko aikuisikäni; luonnollinen värini on melko tumma, mutta viihdyn parhaiten blondina. Vuosien saatossa olen ollut myös punapää ja brunette, mustatkin hiukset minulla oli joskus. Itse olen viimeksi värjännyt hiukseni ehkä 7-8 vuotta sitten; tuolloin olin tavalliseen tapaan blondi ja ns. kampaamokierteessä, mutta myös työttömänä. Työttömyys venähtikin sitten lähes kahteen vuoteen, eikä minulla ollut varaa käydä kampaajalla (hiukseni vaalennetaan raidoilla plus sävyllä, joten se ei ole kovin halpaa). Tein siis päätöksen itse värjätä hiukseni tummiksi juurikasvun minimoimiseksi, ja vanhasta tottumuksesta tein sen käyttäen L’Oreal Excellence -väriä. Ah, nuoruusmuistot ihan valtasivat mieleni, sillä aikoinaan värjäsin hiuksiani vuosikausia pääasiassa itse käyttäen juuri noita L’Orealin värejä. Minulle on jäänyt erityisesti mieleen, että tuossa väripaketissa oli mukana aivan loistava hoitoaine, joka sai hiukset todella pehmeiksi ja kiiltäviksi!

Käynyt kasvohoidossa?

Tästä on niin kauan aikaa, etten taida oikeasti edes muistaa milloin se oli! Olen käynyt viime vuosina sokeroinneissa, muutaman kerran hieronnassa ja kerran kokeilin kuumakivihierontaakin…..mutta kasvohoidot ovat kyllä jääneet väliin. Siitä täytyy olla yli kymmenen vuotta aikaa, apua. Kotona olen kyllä ajoittain tehnyt jotain kasvonaamioita, mutta niitäkin kyllä harvakseltaan. Olisi toki ihana käydä kasvohoidossakin, mutta kun joutuu säätämään pienen budjetin kanssa, niin esim. sokerointi tai rakennekynnet (töissä ollessa) menevät minulla tärkeysjärjestyksessä kasvohoidon ohi. Kaikkea ei voi saada, ha!

Tehnyt itse puristettua mehua?

Hmm….en ikinä? En juo mehuja ollenkaan, joten ei tule puristettua hedelmiä tai marjoja mehuiksi. Olen muutaman kerran elämässäni ollut sitruunapaastolla, mutta sitäkään sitruunoiden puristelua ei voi oikein mehun puristeluksi lukea, koska siitä tehtiin vain “mielenkiintoinen” litku jossa yhdistyi sitruunan mehu ja vaahterasiirappi veteen sekoitettuna. Ja ei, en enää koskaan aio olla ao. paastolla, jaiks.

Käynyt teatterissa?

En muista, valitettavasti. Arvioisin, että ehkä viisi, kuusi vuotta sitten? Kävisin teatterissa -ja oopperassa!- tosi mielelläni ihan säännöllisesti, mutta nämä ovat niitä asioita, joita olen joutunut viimeisen kymmenen vuoden aikana karsimaan pois taloudellisista syistä.

Käynyt kuntosalilla?

Tämä oli varmaan touko-kesäkuuta, kun koronatilanne oli vielä kevään jälkeen suhteellisen hyvä. Sittemmin olen parit kerrat tehnyt kotitreeniä punteilla, mutta sekin on ollut melko harvassa. Kyllä, myönnetään; koronamasennus (= laiskuus)

Matkustanut junalla?

Syyskuun alkupäivinä kävin työhaastattelussa paikassa, jonne piti mennä junalla. Harvemmin tulee junassa istuttua, omat työmatkani olen onnekseni saanut viime vuosina kulkea metrolla ja jopa kävellen. Sanon “onnekseni” siksi, että olen sivusta seurannut monen ex-kollegan turhautumista, kun VR on töpeksinyt junaliikenteen kanssa säännöllisin väliajoin ja tämä on aiheuttanut ongelmia työmatkoissa. Itse junassa matkustaminen sinänsä on minusta ihan kivaakin, varsinkin jokunen muisto lapsuudesta ja makuuvaunussa yön yli matkustaessa on säilynyt mielessä positiivisena.

Luistellut?

Ellen nyt ihan täysin väärin muista, niin en ole kyllä mielestäni luistellut sitten lukion liikuntatuntien….eli yli 30 vuoteen! Jostain mieleni sopukoista pyrkii esiin joku muisto luistelukokemuksesta senkin jälkeen, mutta luulen vain kuvittelevani - olen nimittäin joskus ajatellut, että olisi kiva vaikka vuokrata luistimet ja käydä tuolla Helsingin päärautatieaseman viereen talvisin avattavalla jäällä….mutta tähän mennessä se on jäänyt vain suunnitelmaksi.

Ollut yksin yön omassa kodissa?

No viime yönä….ja kaikkina muinakin öinä vuosikaudet läpeensä. Eräs ystäväni yöpyi luonani viimeksi ehkä neljä, viisi vuotta sitten, ja nyt joulukuun alkupuolella toinen ystäväni on tulossa luokseni pariksi yöksi.


Yöpynyt hotellissa?

Kolme vuotta sitten, peräti Raumalla työmatkan yhteydessä. How exciting.

Lentänyt?

Lentokoneessa vai unissani….? Hah. Kolme vuotta sitten lokakuussa kävin reissun jenkeissä, ja lensin ensin Helsingistä Los Angelesiin Lontoon kautta, sieltä Floridaan, ja takaisin samaa reittiä about viikkoa myöhemmin. En aio enää koskaan lentää Heathrowin kautta, se kenttä oli niin ahdistava.

Pukeutunut uimapukuun/bikineihin?

Viime kesänä, montakin kertaa. Kesä oli ihana, ja olin rannalla aurinkoa ottamassa niiiiiin mielelläni. Myös uimassa tuli käytyä meressä, joka jäi edellisenä kesänä väliin. Rakastan kesää….ja vaikkei se ehkä olekaan fiksua myöntää, niin olihan se viime kesänä kiva saada myös väriä pintaan.

Nukahtanut jonkun viereen?

Lokakuussa 2017 erään hotellin parisängyssä Kaliforniassa - mutta sängyssä vieressäni nukkunut henkilö oli amerikkalainen tyttökaverini, joka oli seuranani Kaliforniassa, kun kävin tapaamassa silloista “kaukosulhoani” sikäläisessä vankilassa.

Suudellut?

Lasketaanko poskisuudelmat? Lasketaanhan?? Apua. Tämä kysymys -tai siis vastaus- on itsellenikin aikamoinen shokki, sillä vaikka poskisuudelmia on varmasti tullut vaihdettua menneinä vuosina useinkin jopa ihan vain ulkomaalaisia kollegoja tavatessa…niin varsinaisia suudelmia taas en muistakaan ihan lähimenneisyydestä. Olen viimeiset kuusi vuotta ollut kaukosuhteen vuoksi periaatteessa selibaatissa; vaikka miehen kasvotusten tapasinkin, hän oli tuolloin vankilassa ja välissämme oli vierailun ajan pleksilasi. En siis koskaan päässyt häntä edes suutelemaan - sitten Covidin vuoksi maaliskuinen matkani miehen luo peruuntui, ja samalla hajosi sitten koko suhde kevään mittaan. Ennen tätä miestä olin ehtinyt olla sinkkuna vuosia, deittailin toki, mutta mikään tai kukaan ei noina vuosina sytyttänyt sillä lailla, että olisin heittäytynyt edes pussailemaan jonkun kanssa. Siitä täytyy siis olla yli kymmenen vuotta kun olen viimeksi ketään suudellut, herranjestas! Eipä sillä, että suuteleminen nyt olisi mikään itseisarvo; olen mielestäni kyllä saanut kokea ja nauttia muunlaisesta yhteydestä ja yhteydenpidosta useammankin ihmisen kanssa näinä vuosina….mutta onhan se jotenkin kylmäävä ajatus, että fyysisellä puolella ei toisen ihmisen kanssa ole kontaktia tällä saralla ollut - Facetimen kauttakaan kun ei pysty koskettamaan, vaikka paljon muuta voikin tehdä :)

Käyttänyt kynsilakkaa?

Minulla on aina lakatut kynnet. Jopa näin työttömänä lakkaan kynnet säännöllisesti, vaikken missään kävisikään. Olen joskus heittänyt läppääkin tästä asiasta, eli että jos kukaan koskaan näkee minut jossain ilman kynsilakkaa, niin silloin voi todeta että asiat eivät ole hyvin :) Tämä on ehkä minulle vähän sellainen asia kuin vaikkapa hampaiden pesu yleensä; se vain kuuluu arkeeni ja ilman sitä olisi tosi outo fiilis. Ja tämä pätee myös varpaiden kynsiin. Työttömänä minulla ei ole varaa rakennekynsiin, mutta yleensä töissä ollessani minulla on akryylit kynsissä (ei sentään varpaissa kuitenkaan) - eli vaikka kynnet ovatkin ilman akryylejakin lakattuina, on rakennekynsissä se helppous kuitenkin kaiken a ja o. Oman kynnen lakkaus on ihan kivaa puuhaa, mutta se on turhauttavaa miten äkkiä lakka kuluu tai lohkeilee pois….ja itselläni on myös niin ohut kynsi, etten pysty kasvattamaan omia kynsiäni pitkiksi ollenkaan.

Käynyt viihteellä?

Heh, en nyt tiedä käyttäisinkö tässä iässä enää sanaa “viihteellä”….mutta joo, heinäkuussa kävin erään ystäväni kanssa pienellä terdekierroksella. En yleensäkään kovin useasti käy yöelämässä, ja tuolloin kesälläkin taisin olla kymmeneltä jo kotona.

Puhaltanut synttärikakun kynttilät?

No tätä en todennäköisesti ole tehnyt sitten lapsuusvuosien, ehkä joskus alle 10-vuotiaana. Eikä kun hetkinen: jenkeissä asuessani eräs ystäväni leipoi minulle kakun jossa oli kynttilät - olin tuolloin reippaasti yli kolmekymppinen :)

Syönyt hampurilaisen?

Olen jossain vaiheessa Covid-kevättä tilannut kotiin Foodooran kautta Hesen purilaisen. Yleensä syön hampurilaisen ehkä pari, kolme kertaa vuodessa ja se on silloin todennäköisesti Burger King….mutta jostain syystä päädyin Heseen heikkona hetkenäni, kääk. En usko että olenkaan lihaa tuon jälkeen syönyt; en ole toki kasvissyöjä mutta välttelen punaista lihaa kyllä, joten siksikään ei hampurilainen kuulu ruokalistalleni normaalisti.

Woltannut?

Käytin Woltia muistaakseni myös Covid-kevään aikana ja se tapahtui töissä ollessani, kun tilasin lounaan toimistolle. Wolttaus ei kyllä olisi ollut oikeasti tarpeen, sillä työpaikkani oli aivan Helsingin keskustassa ja ruokapaikkoja oli ympäristössä vaikka kuinka. Muistelisin että tuo nimenomainen päivä oli super-kiireinen töissä, ja ulkona oli kaatosade, joten…Wolt!



Jos bloggaat itse ja vastaat/olet vastannut näihin samoihin (tai samantapaisiin) kysymyksiin blogissasi, niin jätä ihmeessä blogisi nimi tai linkki kommentteihin….minusta on kiva lukea tällaisia sattumanvaraisia kysymyksiä & vastauksia eri ihmisten blogeissa :)

Mukavaa loppuviikkoa ja hyvää viikonloppua uusista koronarajoituksista huolimatta!