missmaruzellaComment

Green Card-lotto vetämään!

missmaruzellaComment
Green Card-lotto vetämään!

Enemmän kuin joulua odotan joka vuosi kiihkeästi green card-lottoa, eli virallisemmin sanottuna Diversity Visa Lottery-arvontaa. Kyseessä on siis Yhdysvaltain maahanmuuttoviraston (USCIS) vuosittainen arvonta, jossa koneellisesti arvotaan kuten lotossa konsanaan 50000 työlupaa ulkomaalaisille, jotka halajavat asumaan ja työskentelemään jenkkeihin. Ja arvatkaapas mitä? Joka vuotinen arvonta-aika alkaa tänään, lokakuun 6. päivä, jatkuen marraskuun 9. päivään saakka! 🤗

Tulokset julkaistaan toukokuun 8. päivä ensi vuonna (2022) ja nuo tulokset pystyy tarkistamaan aina 30.9.2023 saakka State of Departmentin sivuilta. USCIS ei ilmoittele tuloksista erikseen voittajille, joten jää omalle vastuulle ottaa ylös omakohtainen osallistumisnumero siinä vaiheessa, kun osallistumisprosessin vie loppuun.Tämän vuotinen arvonta on numero/nimisarjassa tyyppiä DV-2023, ja kuten tuosta vuosiluvusta voi päätellä, niin vuoden 2023 loppuun mennessä tulisi se työlupa yrittää saada hankittua, mikäli voitto napsahtaa kohdalle. Se, että voittaa green card-lotossa ei siis automaattisesti tarkoita, että työlupa tulee suitsait postissa ja muuttokuormaa voi alkaa lastaamaan. Tuo voittaminen lähinnä antaa mahdollisuuden anoa green cardia hakuprosessin kautta, eli se paperityö täytyy joka tapauksessa käydä läpi täällä Suomessa Yhdysvaltain lähetystön kanssa. Tokihan tämä on toisaalta iso voitto jo itsessään, sillä jenkkeihin ei todellakaan työlupia vähällä kummalla saa, eikä normaaliolosuhteissa voi tuosta vain omatoimisesti hakea green cardia. Green cardin saa ehkä “helpoiten” avioliiton kautta, tai jos on ensin jonkun tyypin viisumilla töissä maassa, eli tuolloin todennäköisesti ensin (suomalainen, monikansallinen) työnantaja on alkuun sponsoroinut työperäisen viisumin.

Kiinnostaako osallistua?

Linkit oikealle sivulle postauksen lopussa! Osallistuminen on aina ilmaista.

Ehkä vähän jo noloakin, mutta itsehän olen osallistunut tähän arvontaan niin kauan kuin muistan! Olisiko peräti ollut vuosi 1995, kun ensimmäiseltä USA:n turneeltani kotiin palattuani otin osaa ensimmäiseen DV-nimikkeellä pidettyyn arvontaan. Tuolloin ei tietenkään pystynyt edes osallistumaan netin kautta, vaan piti vanhanaikaisesti täyttää paperilomake, ja pistää se postin mukana menemään kohti Kentuckya 😋. Kun toisella kertaa asuin Yhdysvalloissa, en ottanut osaa lottoon koska luulin paikallisen pomoni sanoihin luottaen, että minulle tulisi viisumin umpeutuessa firman puolesta green card. Näin ei lopulta sitten käynytkään, ja siitä lähtien olen sitten vuosi toisensa jälkeen ottanut tähän arvontaan osaa. Never give up, hah!

Minkälaiset mahdollisuudet tässä sitten oikeasti on voittamiseen? Todella huonot. Vuodesta riippuen Suomessa arvontaan osallistuu muutama tuhat ihmistä, ja näistä sitten valitaan osallistujamäärästä riippuen tietty määrä voittajia - sanotaanko vaikka 50-90 henkilöä. Jos voittaja on perheellinen, niin perheenjäsenet ovat myöskin oikeutettuja saamaan green cardin (siis aviopuoliso, lapset). Näistä voittajistakaan ei lopulta jokainen saa green cardia, ja aina on mukana myös ihmisiä, jotka ovat ottaneet arvontaan osaa vain huvikseen eli eivät edes aloita koko hakuprosessia koskaan, vaikka sattuisivat voittamaankin. Katsoin jotain muutaman vuoden takaista tilastoa, jossa alkuperäinen voittajien lukumäärä (Suomessa) oli 51, ja olikohan lopulta 29 henkilöä sitten saanut sen työluvan. Voittoprosentti perinteisesti suomalaisilla on ollut jotain yhden ja kahden prosentin luokkaa ymmärtääkseni. Kaikkien maiden kansalaiset eivät arvontaan voi edes osallistua, esim. Englannista ja Irlannista rapakon taakse on ollut aikaisemmin jo sen verran iso muuttovirta, että nuo maat on suljettu tämän arvonnan ulkopuolelle kokonaan.

PIXNIO.COM

PIXNIO.COM

Hassua kyllä, tiedän itse neljä ihmistä jotka ovat tässä arvonnassa voittaneet - ja eipä tässä kuitenkaan mitään häviäkään. Osuuhan se Euro Jackpot-voittokin yllättävän usein Suomeen, vai mitä 🙂.

Jos siis kiinnostaa arvontaan osallistua, niin alla asiaan liittyviä linkkejä. Kannattaa muistaa se, että netissä on aika monta feikkisivustoa aiheeseen liittyen, ne lupaavat/väittävät hoitavansa lotto-osallistumisen puolestasi pientä maksua vastaan. Ainoa oikea ja aina ilmainen osoite tälle arvonnalle on kuitenkin https://www.state.gov -linkin takaa. Minulta voi myös tietysti kysyä neuvoa tuon osallistumisen suhteen, jos tulee mitään mieleen. Vaikken tässä mikään virallinen taho olekaan, niin sen verran monta kertaa olen tämän harjoituksen tehnyt, että todennäköisesti olen kaikki mahdolliset kysymykset itsekin käynyt läpi 🤓.

Tässä linkki yleisohjeisiin, josta sitten eteenpäin klikkailemalla löytyy lisäohjeita.

Oletko koskaan osallistunut tähän arvontaan, tai tiedätkö ketään joka olisi voittanut? Onnea matkaan, jos päätät kokeilla 🍀