missmaruzellaComment

Töitä tiedossa, rokote tulossa…2021, tule jo!

missmaruzellaComment
Töitä tiedossa, rokote tulossa…2021, tule jo!

Onko kellään muulla se fiilis, ettei millään malttaisi odottaa vuotta 2021 ja etenkin ensi kevättä ja -kesää?! Tätä ei parhaalla tahdollakaan voi kutsua hetkessä elämiseksi, kun ajatukset pyörivät jo ensi vuodessa ja -toivottavasti- paremmissa ajoissa!

Minun vuoteni tulee alkamaan parhaalla mahdollisella tavalla - sain työpaikan! Kuukauden kuluttua aloittelen taas uudessa talossa ja uudessa työssä. Kuviot ovat sinänsä tutut, että kyseessä on jälleen kansainvälinen firma ja työtehtävät juuri niitä minulle mieleisiä tuttuja juttuja. Silti tietysti alkuun on järjestelmien ja tapojen opettelemista, työkavereihin tutustumista ja kotiutumista kaikin puolin. Lisäksi näin Covid-aikana on edessä se haaste ja uniikki tilanne, että työ tulee tällä kertaa opeteltua kotikonttorilta käsin etäyhteyden turvin. Eipä tuo minua kuitenkaan pelota; kyseessä tuttu ERP -vaikka onkin luonnollisesti räätälöity yrityksen tarpeisiin- ja lisäksi kun olen viime vuosien aikana joutunut opettelemaan niin monia eri järjestelmiä ja ohjelmia määräaikaisten työsuhteiden aikana, niin sitä on oppinut suhtautumaan uuden aloittamiseen armollisemmin ja kärsivällisemmin. Joo, for real, hah; kärsivällisyys ei todellakaan ole vahvin puoleni….mutta kun tarpeeksi monta kertaa huomaa saman kuvion käyvän toteen (eli että uusi työ onkin yhtäkkiä taas rutiinia), niin ainakin jonkin verran se uudessa työssä aloittamisen stressi hälvenee. Avainsanat: jonkin verran….kysykää kolmen viikon päästä uudelleen, niin jännitys ja stressi ovat tuolloin jo varmasti huipussaan, haha!

Olen tietysti todella kiitollinen ja onnellinen siitä, että onnistuin saamaan työpaikan “jo” vajaassa seitsemässä kuukaudessa. Hiukan ehdin huolestua kesän loppupuolella, että mitähän tämä Covid-syksy tuo tullessaan työmarkkinoille. Niitä paikkoja, joita itse olen hakenut, hakee kuitenkin yleensä myös noin 200 muuta tyyppiä tässä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi työtehtäväni eivät ole sellaisia, että niihin välttämättä tarvitaan mitään korkeakoulua tai edes näin pitkää työkokemusta kuin minulla on, joten kapula rattaissa minulla, 52-vuotiaalla työnhakijalla, on mahdollisesti myös se, että jotkut paikat kenties menevät heti kättelyssä nuoremmille hakijoille, joiden palkkavaatimus on työnantajalle edullisempi. Onnekseni kuitenkin toisinaan yritykset nimenomaan hakevat kokenutta osaajaa, ja näin kävi myös tämän uuden paikkani suhteen. Olisi myös minulta aika ajattelematonta valittaa ikärasismista työnhaussa, sillä fakta on että olen juuri ikävuosieni 45-52 välillä ollut useammin työnhakijana kuin koskaan aiemmin elämässäni, ja aika nopsaan on työpaikka joka kerta löytynyt. Voin vain kuvitella, miten ankeaa ja turhauttavaa on joutua etsimään töitä vuosia! Voimia ja tsemppiä jokaiselle, joka juuri nyt on töitä etsimässä; pidän juuri sinulle peukkuja! Älä luovuta, it will happen!

orablu.JPG

Toinen iso asia minulle on taloudellisen tilanteeni hyvin todennäköinen paraneminen vuoden 2021 aikana. Tämä ei liity vain siihen, että työttömyyspäiväraha vaihtuu säännölliseen palkkaan, vaan nyt alkaa näyttämään myös siltä, että noin 13 vuoden velkahelvetissä elämisen jälkeen alkaa pikkuhiljaa näkyä valoa tunnelin päässä! Olen blogannut yli kymmenen vuotta, mutta en ole tästä aiheesta kehdannut aikaisemmin kirjoitella. Ihan parissa seuraavassa postauksessa tuskin vielä tätä aihetta tulen avaamaan, mutta jossain vaiheessa ensi vuotta aion kertoa tämäkin tarinan. Ehkä myös tulevina vuosina pystyn vähän kerrallaan elämään enemmän omani näköistä, kiinnostavampaa ja aktiivisempaa elämää; käymään kenties kerran vuodessa lomamatkalla, ehkä nauttimaan teatterista & oopperasta taas, kenties tekemään silloin tällöin lyhyen risteilyn naapurimaihin…asioita, joita en ole voinut kokea vuosikausiin! Niin moni asia on ollut paitsiossa yli kymmenen vuotta, kun ykkösprioriteetti on ollut vain selviäminen viikko kerrallaan, joskus päivä kerrallaan. Mutta tästä enemmän vuoden 2021 edetessä!

Yksi positiivinen asia ensi vuonna on totta kai myös Covid-rokote, jonka mainitsinkin pari postausta aikaisemmin. Olen jo melko varma, että aion rokotteen ottaa, jos pystyy valitsemaan joko Pfizerin tai Modernan piikin. Eri asia sitten tietysti se, milloin rokote on saatavissa meille valtaväestössä. Joka tapauksessa, olen hullun innoissani siitä, että ehkä viimeinkin pääsemme eroon tuosta helvetin koronasta! Se tuntuu aivan uskomattomalta, eikö tunnukin?? Ehdottomasti ehkä isoin syy siihen, miksi allekirjoittanut on niin innoissaan tulevasta vuodesta…ja epäilen, etten ole ainoa näissä tunnelmissa! Aika mielenkiintoista, että vaikka yleensäkin olen innoissani vuodenvaihteen tienoilla uusista aluista ja mahdollisuuksista, niin viime vuonna näihin aikoihin en muistaakseni halunnut tai uskaltanut odottaa vuodelta 2020 mitään. Oli jotenkin ihan blääh-fiilis vaikka Kalifornia-mies oli vapautumassa vankilasta ja luulin, että tähän päivään mennessä olisin jo naimisissa, hah - mutta ehkä se alitajunta jotenkin blokkasi ne endorfiinit ja liiat odotukset, etten vallan musertuisi tulevaisuudessa, eli tänä keväänä, kun shit hit the fan. Lähellä se kyllä oli, se musertuminen….mutta nyt alkaa taas elämä voittaa ja ensi vuoden on aivan pakko olla LOISTAVA VUOSI!

Kun joulukuu lähenee loppuaan ja vie vuoden 2020 mennessään, niin aion tämän vuoden päätteeksi tehdä pitkästä aikaa itselleni melkoisen listan lupauksia ja suunnitelmia ensi vuodelle. Aion ensi vuonna elää, goddamit, ja tällä kertaa se ei jää aikomukseksi, eikä riipu kenestäkään toisesta ihmisestä. Sen olen itselleni velkaa näiden kuluneiden vuosien odottelusta ja kärvistelystä.