Lupauksia lokakuulle

Syyskuu on kääntynyt lokakuuksi, ja niin vain on täällä eteläisessä Espanjassakin syksyn tuntua ilmassa. Aamulla lämpömittari näytti asteita olevan vain +16 ja päivän korkeimmaksi lämpötilaksi on tänään ennustettu +23 astetta. Hassua, että vaikka suomalaisena tiedostaa näidenkin lämpötilojen olevan vielä ihanan lämpimiä, niin kyllähän tuo kymmenen asteen pudotus tuntuu kuitenkin iholla. Täällä on ollut melkoinen tuuli lähes koko viikon, ja pakko myöntää, että vaikka olenkin helteiden ystävä noin yleisesti, niin tällainen hieman raikkaampi ilma on kuitenkin helpotus 😊 Ilmastointia ei tarvitse pitää enää päällä, ja viime yönä minulla oli ensimmäistä kertaa ikkunat auki yön läpi. Asuntoni ikkunoissa ja parvekkeen ovissa on hyttysverkot, joten ei tarvitse huolehtia kutsumattomista vieraista (elukoiden muodossa ainakaan 😂). Korvatulpat -ja ehkä illalla nautittu punaviini- auttoivat myös nukkumaan sikeästi lähes läpi koko yön, jee! Minulla onkin nyt pitkä viikonloppu meneillään, sillä otin maanantain ja tiistain vapaata töistä. Tämä minibreikki tulee todellakin tarpeeseen; mainitsinkin edellisessä postauksessani, että työ on ollut vähän pettymys…ja tokihan minulla ei ollut kunnon kesälomaakaan tänä vuonna - vain pari viikkoa taukoa edellisen ja nykyisen työpaikan välissä, joka sekin meni muuttohommissa… eli tällainen pitkä viikonloppu tuo kauan kaivatun, joskin lyhyen, tauon uuteen arkeeni.

Arki onkin ollut suoraan sanottuna melko haasteellista, ja olen ikävä kyllä antanut itseni ajautua negatiivisiin tunnelmiin. Elämä ei tietenkään (todellakaan, eh!) aina ole helppoa, eikä jatkuvasti tarvitsekaan tsempata…mutta tiedostan kyllä, että omaa asennetta voi ja joskus pitääkin vähän tutkiskella. Olisiko mahdollista yrittää kääntää fiiliksiä hiukan positiivisempaan suuntaan? Voisiko suhtautua arjen haasteisiin niin, että päättää edetä päivän kerrallaan keskittyen hyviin asioihin sen sijaan, että velloisi negatiivisissa jutuissa? Ne arjen haasteet, joihin tähän viittaan, ovat lähinnä työpaikka, sekä tämä ympäröivä “meteli” - joka on lähtökohtaisesti tietysti ihan kulttuurierokin (eri lailla rakennetut talot, eli äänieristyksen puute sekä talojen sisällä että ulkoseinissä- sekä äänekkäät ja myöhään valvovat espanjanlaiset naapurit…ja tässä turistikaupungissa kuuluva jatkuva mökä ulkoa). Kulttuurishokki siis mahdollisesti - jota en muista kokeneeni aikaisemmin ulkomaille muuttaessani.

Kulunut viikko oli itselleni jonkinlainen pohjakosketus. Joka päivä töistä tullessani kävelin kaupan kautta suoraan kotiin mukanani jokin herkku, ja istuin/makasin loppuillan sohvalla viltin alla välillä netissä surffaten, välillä vähän itkeskellen ja itseäni surkutellen. Eilen perjantaina tunnelma jo vähän nousi, kun tiesin edessäni olevasta pitkästä viikonlopusta. Siltikin, hain pullon punaviiniä juhlistaakseni perjantaita…ja hupsista; koko pullo meni kotisohvalla nyhvätessä illan aikana 🙄 Vaikkei tänään varsinaisesti krapulaa olekaan, niin kyllähän tuo pisti miettimään, sillä minulla ei ole koskaan ollut tapana yksikseni “juopotella” kotosalla - varsinkaan kokonaista viinipulloa yhden illan aikana 🤯 Selvennyksen vuoksi sanottakoon, että ei minkäänlaista arvostelua ketään kohtaan, vaikka menisi kaksikin viinipulloa viikonlopussa tai illassa…tämä siis vain itselleni jotenkin epämiellyttävä ja ei-toivottu tapahtuma, jota en halua alkaa toistamaan. Sopivasti siis, kun tässä uusi kuukausi lähti tänään käyntiin, niin päätin että tämmöiset niin sanotut kotona yksin vietetyt viini-illat jäävät nyt taustapeiliin (muutamana perjantaina on viiniä ollut kaapissa, vaikkei sentään kokonaista pulloa illassa ole mennytkään) ja nyt pitää tehdä itselleni muutenkin tiettyjä “lupauksia lokakuulle” 💗

Minähän olen tunnetusti kova tyttö tekemään lupauksia ja suunnitelmia itselleni, ja seuraavassa hetkessä ne ovat jo jääneet unholaan. Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että on ihan pakko ottaa itseään näin henkisesti niskasta kiinni, ja yrittää kääntää asioita päässäni vähän positiivisempaan suuntaan. Työkalujahan tähän löytyy kyllä menneiden vuosien toimintatavoista; vähän liikuntaa, hiukan meditaatiota, ripaus musiikkia, hieman ystäviä. Ja jos ja kun alkaa ahdistamaan, niin antaa sen hetken tulla ja olla läsnä pienen hetken….mutta sitten muistuttaa itseään kaikesta hyvästä, jota elämässä kuitenkin on. Tänään esimerkiksi hyvä ystäväni soitti Tanskasta videopuhelun, jossa vierähti yli tunti. Olen tuntenut tämän tyypin Floridassa asuessani, ja vaikka emme olleet nähneet ennen syyskuuta 18 vuoteen (hän asuu myös osittain täällä Espanjassa vaimoineen), niin aivan huikeaa huomata, miten ystävyys on säilynyt täysin entisellään. Loppuvuodeksi on myös luvassa ystävien tapaamisia, kun pari läheistä ystävää vierailee täällä päin…mahdollisesti kolmaskin vieras luvassa. Ja ajatelkaa, tänä vuonna minulla on ystävä kylässä jouluna! Tästä tulee ensimmäinen joulu 12 vuoteen, jota en vietä yksin, ja olen itsekin tuolloin kaksi viikkoa lomalla töistä. Tässä on siis ihania kohtaamisia odotettavaksi loppuvuotta kohti - joten näin lokakuun ensimmäisenä päivänä lupaan itselleni jättää Nelli Negatiivisen ajatuksineen taakse…ja vastedes teen parhaani keskittyäkseni positiivisiin asioihin. Mitäs sitä muuta voi tehdäkään, kuin parhaansa…toivotaan, että se on tarpeeksi 🤞

Tämän pitkän viikonlopun suunnitelmissa on ainakin hypätä junaan suuntana Málaga - en ole siellä vielä ehtinyt käydäkään lentokenttää lukuunottamatta! Yritän ottaa kuvia ja fiilistellä paikkaa niin, että saan siitä kirjoitettua oman postauksensa jälkikäteen. Tiistaina on kampaajalle aika, ja aikeissa myös toivon mukaan käydä viimeinkin ostamassa salijäsenyys tuosta läheiseltä kuntosalilta, jossa personal trainerin kanssa olen kerran jo käynyt. Olohuoneeseen pitäisi saada matto, joten voipi olla, että käväisen myös Ikeassa tai JYSK:issä nyt viikonlopun aikana. Muutoin luvassa rentoa menoa ja rantakävelyä!

Ihanaa lokakuuta juuri sinulle - Kalo Mina 💕