Joulu Lapissa (Bulevardilla)

Jo muutaman vuoden ajan olen jouluisin miettinyt sitä, että minun pitäisi kehitellä itselleni oma, uusi joulutraditio - jotain tavallisesta poikkeavaa. Jotain, joka toisi tähän pimeään vuodenaikaan hieman piristystä ja odotettavaa sen sijaan, että vietän vain kaikki joulut itsekseni kotosalla, kuten minkä tahansa pitkän viikonlopun (plus perunalaatikko, rosolli ja lohi 😂). Joulu itsekseen omissa oloissani sinällään on jo minulle niin tuttua, että se menee rutiinilla ilman sen kummempaa surkuttelua (ainakin useimmiten) - mutta todellakin, voisihan sitä myös tehdä jotain hiukan erilaista! Ajatuksissa on kypsynyt suunnitelmia matkoista - ehkä kaupunkilomia Euroopassa, ehkä jonnekin lämpimään pariksi viikoksi, jos työt niin sallivat? Tänä vuonna viimein tein päätöksen ottaa ensimmäisen askeleen tätä suunnitelmaa kohti, en vielä ulkomaille, mutta tähän lähiympäristöön. Päätin buukata itseni hotelliin Helsinkiin - sanotaanko nyt vaikka näin, että ohjelmassa oli Christmas Staycation ja kohteena Lapland Hotelli Bulevardilla 🤍 Tähän vierailuun ja blogikirjoitukseen ei liity mitään yhteistyötä tai mainontaa, ihan omasta pussistani maksoin majoitukseni ja haluan vain tästä kertoa, koska minusta tämä oli ihana kokemus ja mainio vaihtoehto kotijoululle, miksei myös tavalliselle irtiotolle - myös seuran kera 🩷.

Useat hotellithan tarjoavat joulupaketteja, joihin sisältyy jouluateria ja mahdollisesti muitakin hotellin tarjoamia palveluja esimerkiksi Spa-osastolla. Itsekin tutkiskelin tällaista tarjontaa Helsingistä; alunperin minua kiinnosti Kämp tai St. George, ja mietin, että olisi ihana saada majoituksen mukana vaikka hieronta tai kasvohoito. Näiden joulupakettien hinnat olivat kuitenkin ehkä itselleni siinä mielessä korkeita, että vaikka normaaliolosuhteissa en ujostelekaan syödä yksin ravintoloissa, olinpa sitten Suomessa tai ulkomailla - niin en kuitenkaan halunnut istua jouluillallisella itsekseni täpötäydessä ravintolassa 😬. Toki ilman joulupakettiakin voi varauksen tehdä, mutta en sitten meinannut löytää sellaista hotellia, joka olisi kolahtanut jotenkin erityisesti ja jollain yksittäisellä asialla….kunnes sitten! Lapland Hotellin sivuille osuttuani huomasin, että heidän Bulevardin joulupaketit olikin loppuunmyyty - mutta ilokseni bongasin vapaana huonetyypin, jossa olisi oma sauna. Ah, tämä olikin juuri se juttu, jonka halusin jouluuni ja josta olisin valmis maksamaan; ylellinen hotellimajoitus ja löylyt aivan omassa rauhassani!

Eipä siis muuta, kuin tekemään varaus! Aattona näpsäkästi aamun kävelylenkin ja kevyen pakkaamisen jälkeen oli helppo painaa kodin ovi kiinni takanaan ja suunnata bussi-junayhteydellä Helsinkiin alle tunnissa. Kirjauduin hotelliin kolmen maissa iltapäivällä, katsastin huoneen ja jätin tavarani sinne - ja lähdin ulos hämärtyvään aattoiltaan kävelläkseni hieman Helsingin keskustassa. Liikkeellä oli aika paljon muitakin ihmisiä ja selkeästi myös turisteja. Minusta olikin ihana käyskennellä kaikessa rauhassa jouluvalojen loisteessa, pikku pakkasessa, valokuvia napsien ja kiireettömyydestä nauttien.

Hotellille palattuani nälkä kurni jo aika lailla. Olin varmistanut etukäteen, että huonepalvelusta pystyi tilaamaan illallisen, vaikka hotellissa olikin meneillään jouluillallinen täyteen buukatussa ravintolassa. Bulevardin Lapland Hotellin yhteydessä toimii Kultá Kitchen & Bar, jonka (mielestäni melko suppeasta) menusta valitsin Kultá Burgerin, eli poropurilaisen ranskalaisilla 🦌 (anteeksi joulupukki 🎅🤷‍♀️). Huonepalvelun maksu on 10€ ja vaikka ateria olikin ihan hyvä, niin se ei kuitenkaan ollut mielestäni niin sanotusti vau-kokemus. Illalliseeni liittyi myös koominen taistelu viinipullon kanssa; minibaarin yhteydessä oli valittavana punaviinipullot kahdessa koossa, pienempi pullo 25cl hintaan 19€ ja isompi kooltaan 75cl hintaan 52€. Halusin aterian kanssa lasin viiniä, en enempää, joten valitsin pikkupullon - mutta en saanut korkkia auki! Sain aivan hervottoman naurukohtauksen siinä korkkia vääntäessäni; hiki nousi pintaan yrittäessäni vaikka mitä kepulikonstia, eikä korkki liikahtanutkaan mihinkään suuntaan. Tovin harkitsin, että pitäisikö sittenkin ottaa kylmästä minibaarista pieni valkkaripullo…mutta punaviinin ystävänä ja poron ollessa lautasella….ajatus ei houkuttanut. Mitäpä siinä sitten muuta, kuin testaamaan, josko se isompi punaviinipullo olisi helpommin käsiteltävissä. Arvaatko jo? Kyllä: isomman pullon korkki aukesi kevyesti heti ensiyrittämällä 😆. Myöhemmin illalla ystäväni kanssa viestitellessäni naureskelimmekin asialle miettien, että olikohan sen pienen pullon korkki liimattu tarkoituksella tiukasti umpeen 😂. No, vitsi vitsinä - viini oli kuitenkin todella hyvää ja minä tyttöhän pakkasin seuraavana päivänä yli puolet viiniä sisältäneen pullon kotiin vietäväksi mukaan!

Illan kruunasi kuitenkin se sauna 🤎. En muistakaan milloin olen viimeksi saunassa käynyt; todennäköisesti keväällä 2022 silloisen taloyhtiöni saunassa, jonne minulla oli lauantaisin saunavuoro. Tämä Lapland Hotellin huoneeseen kuulunut sauna oli kyllä yliveto; sauna lämpeni 45 minuutissa ja vaikka lämpömittari ei huikeita lukuja näyttänyt, niin oikein kipakat löylyt siellä sai. Saunassa on lasiseinä huoneeseen, joten mikäli näkökyky on kunnossa (itselläni lasit/piilarit ja huono näkö) ja lasi ei höyrysty löylyistä, saunassa ollessa voi katsella vaikka televisiota. Television äänentoisto kuuluu kylpyhuoneeseen ja saunaan, ja voit myös kuunnella TV:n kautta omaa musiikkiasi, mikäli haluat. Minäkin istuin löylyissä Coldplayn musisoidessa taustalla 🎶🎼

Pakko mainita myös hotellin sänky ja tyynyt….erityisesti tyynyt! Olenkin näin niskavaivoista kärsivänä pohtinut, että minulla todennäköisesti on omassa sängyssäni melko kehnot tyynyt. Tuntuu, että lähes joka aamu herätessä on niska jäykempi kuin illalla nukkumaan mennessä…mutta kas, kuten tavallista, uusien tyynyjen hankkiminen on jäänyt ajatuksen tasolle. Ehkei sitä ole ollut lopulta kuitenkaan varma, että onko vika tyynyissä vaiko omassa niskassa, nivelrikko kun on todettu jo ajat sitten 😅. Mutta NYT: joulupäivänä hotellisängyssä herättyäni huomasin heti, että hetkinen…..missä niskajäykkyys? Olin myös kuitenkin ollut potlojot siinä sängylläni melkein heti saunasta päästyäni, eli ylipitkän ajan verrattuna normaaliin yöunen pötkötysaikaan. Tyynyt olivat ihanan muhkeat ja upottavat, mutta sillä tavalla, että ne tukivat niskaa eli täyte ei läsähtänyt litteäksi. Nukun yleensä kyljelläni ja joudun rullailemaan omia tyynyjäni jos minkälaiseksi palluraksi, jotta ne tukevat kunnolla. Nyt ei tarvinnut tehdä mitään temppuja, tyyny vain….asettui luonnollisesti pään mukaan. Kotiin päästyäni yllätykseni ja iloni oli suuri, kun googlettamalla löysin yrityksen, joka on toimittanut Lapland Hotelliin sängyt ja vuodevaatteet (Sisustus1.fi) - tyynyjen vaihto edessä siis 💞

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäpätöisimpänä: Lapland Hotellin aamiainen ❤️. Olin tilannut aamiaisen etukäteen huoneeseeni joulupäivän aamuksi, ja tilaukseni sisälsi puuron (ymmärtääkseni lähes kulttimaineeseen nousseen sellaisen), savuporo-omeletin sekä kahvia. Kun huonepalvelu aamusella koputteli huoneeni oveen ja kärräsi aamiaistarjottimen sisään, olin lentää takapuolelleni! Siis katsokaa nyt tätä (yläkulmasta jää näkymättömiin vielä joulutortut)

Luonnollisestikaan en pystynyt millään syömään kaikkea, mutta kaikki mitä suuhuni pistin, oli aivan huikean hyvää! Tässä oli nyt se vau-efekti 😍 Edellä mainittu puuro oli todellakin ihanaa, joskin meikäläiselle suutuntuma oli ehkä hieman liian ‘ryynimäinen’, jos sellaista sanaa nyt onkaan. Puuroa kuitenkin ymmärtääkseni valmistetaan kypsyttämällä/keittämällä sitä pitkään, ja voi kyllä, mieluusti tällaista puuroa söisin kyllä joka aamu, ryynejä tai ei — itse kippasin mukaan kuvassa näkyvästä jugurtti-mysliannoksesta mustikat ja hieman jugurttia myös mukaan. Rieska oli taivaallista kuten myös omeletti (ja pekoni 😉) Kahvia oli yhdelle ihmiselle riittämiin, ja tuo pieni kuusenkerkkäsmoothie oli myös aivan ihana 💚.

Kyllä kelpasi nauttia pitkästä ja hitaasta aamupalasta omassa rauhassaan ennen uloskirjautumista!

Kuten hotelliin tullessani, myös sieltä lähtiessäni sain todella ystävällistä palvelua vastaanotossa (kuten myös huonepalvelun henkilöiltä). Tuli vilpittömästi sellainen fiilis, että olin lämpimästi tervetullut ja että tässä hotellissa asiakkaista todella huolehditaan. Hotellin tunnelmassa on todellakin sitä Lapin taikaa, heti aulaan astuessasi….Lämmin suositus!

Kun lähdin kävelemään joulupäivän aamuna Lapland Hotellista pitkin Bulevardia kohti rautatieasemaa, päätin jo siinä hetkessä, että tänne vielä palaan. Ehkä ensi jouluna, ehkä aikaisemmin 💜