Kohti syksyä

Kohti syksyä

Tänä kesänä minulla on ollut pitkästä aikaa oikea kesäloma, vaikkakin vaatimattomasti vain kaksi viikkoa. Toki viime kesänäkin olin parin viikon breikillä työpaikkaa ja maata vaihtaessani, kun olin muuttamassa Espanjaan - mutta eipä tuo aika juuri lomalta tuntunut kaikessa muuttokaaoksessa. Juuri nyt vietän viimeisiä päiviä pikku lomasestani, eli maanantaina on edessä paluu sorvin ääreen. Kahden viikon loma ei oikein kyllä “oikealta” lomalta ehdi tuntua. Viime viikko meni jotenkin aivan akkuja ladatessa ja tämä viikko taas, viimeinen lomaviikko kun on, on jo tuntunut siltä, että tieto töihin paluusta ensi viikolla on kummitellut mielessä noin tiistaista asti ☺️. Kuitenkin on ollut huojentavaa todeta, ettei töiden alkaminen tunnu sinänsä ahdistavalta; tämä on itselleni merkki siitä, että nykyinen työpaikka tosiaan on mielekäs.

Tämä kesä meni minulla aivan kotioloissa lomaillessa, koska -ylläripylläri- muutin noin kuukausi sitten 😅. Jepulis, meikäläinen se ei kauaa yhdessä asunnossa majaile! En sentään maata tai kaupunkia vaihtanut, en itse asiassa edes asuinaluetta; muutin noin 400 metrin päähän edellisestä asunnostani. Syy oli puhtaasti taloudellinen: kun palasin vajaa vuosi sitten Espanjasta, niin oli vähän pakko vuokrata ensimmäinen hyvä asunto, joka oli sopivasti vapaana (ja vieläpä ilman vuokratakuuta) haluamallani alueella. Tiesin kuitenkin jo heti alkuunsa, etten haluaisi maksaa tuollaista melkein 1200 euron vuokraa pysyvänä ratkaisuna. Kyseessä oli Lumon vuokra-asunto, joka oli kyllä päällisin puolin ihan kiva, mutta aivan jäätävän kylmä viime talvena. Lisäksi nykyisen työpaikkani ollessa vielä määräaikainen halusin vähän pelivaraa taloudellisesti sen sijaan, että pistäisin niin ison osan palkastani vuokraan. Muutto kuitenkin tarkoitti sitä, että muuttofirman palkkaamisen lisäksi jouduin maksamaan Lumolle sanktiota, koska lähdin asunnosta ennen määräaikaisen vuokrasuhteen päättymistä. Tein kuitenkin tämän ratkaisun, sillä tämä asunto johon muutin, on huomattavasti edullisempi, vaikka on neliöiltään suurempi ja myös melko uusi talo. Ajattelin, että sinnitellään nyt vielä tämä kesä ja loppuvuosi ilman mitään reissuja ja maksellaan muuttokustannukset pois alta. Parin viikon loma kotosalla onkin mielestäni vielä ihan ok, kolme tai neljä viikkoa olisi todennäköisesti alkanut jo käydä tylsäksi ilman ohjelmaa 😆.

Kuluneet kaksi viikkoa olen siis ottanut löysin rantein, tehnyt mitä mieleen juolahtaa tai vain ollut tekemättä mitään. Säät ovat suosineet ja ulkoiltua on tullut joka päivä; jossain Instagram-stoorissani taisinkin mainita myös, että elokuu on lempikuukauteni, joten ihan mieluusti pidin tämän lomani tässä vaiheessa 😍. Olen myös suunnattomasti nauttinut yksinolosta ja kotonani niistä hetkistä, kun on täysin hiljaista. Tämä on vähän koomistakin ehkä, sillä ihan noin yleisesti ottaenkin vietän aika paljon aikaa itsekseni….mutta nyt jotenkin oikein korostui lomani aikana se fiilis, että olen halunnut olla aivan omissa oloissani ja ilman mitään suunnitelmia tai aikatauluja ❤️. Joskus mietin, että olisi ihana asua jossain korvessa, vaikkapa Norjan vuonomaisemissa jossain omassa mökissä, seurana vain koira ja kissa sekä ympäröivä luonto. Nooh, toisaalta sitten, tässä jouten ollessa on taas nostanut päätään myös ikävä jenkkeihin - taashan tuo green card-lottokin parin kuukauden päästä on ajankohtainen 🤣.

Näihin leppoisiin tunnelmiin nyt kuitenkin täältä eteläisen Suomen loppukesästä tällä erää. Mukavia elokuun päiviä sinulle ☀️.